Nieuwe paswoord bewaren

Provence-Alpes-Côte d’Azur, afgekort PACA, is een regio in het zuidoosten van Frankrijk. De regio omvat de departementen Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse.

NICE
Op het strand of in de bergen, voor de sport of voor het plezier, in de ontspannings- of ontdekkingsmodus, hier is er geen gebrek aan activiteiten, en heel snel zul je het verlangen voelen om te bewegen groeien onder je voeten.
 
Het lijkt erop dat het werkwoord “zich vervelen” niet bestaat in het woordenboek van Nice.

AVIGNON
Van het flamboyante verleden toen de hoofdstad van de christelijke wereld, Avignon heeft nog steeds zijn overweldigende architectonische erfgoed, waarvan een groot deel deel uitmaakt van het UNESCO-werelderfgoed: het Pausenpaleis, de Pont d’Avignon, het plein voor het Paleis waar u de barokke gevel van de voormalige Mint, het Petit Palais museum en de Kathedraal van Doms, de wallen van de tuinen van Doms tot aan de Pont d’Avignon ziet. Kom binnen en ontdek dit verbazingwekkende openluchtboek van de Geschiedenis, herbeleef tijdperken uit het verleden en het heden die de stad Avignon steen voor steen hebben gebouwd, waardoor het een stad van uitzonderingen is geworden.

SAINT-REMY-DE-PROVENCE
Met meer dan 300 dagen zon per jaar moeten we natuurlijk over hem praten!
De zon… de grote troef van deze streek, die ons ons leven laat doorbrengen met het drinken van aperitieven, zonnebaden, jeu de boules spelen met vrienden of een dutje doen in een hangmat… Het is dankzij die zon dat de mensen hier gelukkiger zijn dan waar dan ook!

In de heuvels van de Provence is het chique stadje Saint-Rémy-de-Provence, zeer populair bij kunstenaars en beroemdheden, charmant met zijn met platanen omzoomde boulevards, zijn mooie steegjes, zijn winkels, cafés en restaurants, en zijn Place de la République, zeer levendig op de marktdagen.
 
Buiten de stad ligt het Plateau des Antiques, de oude stad van Glanum. Mooie Romeinse overblijfselen staan er zoals het mausoleum, 18 meter hoog, de stadsboog en het veld van oude ruïnes waar je tempels, forum, thermen, monumentaal bekken kunt ontdekken…
 
Het Saint-Paul-de-Mausole-klooster, een gezondheidscentrum sinds de 18e eeuw, is beroemd om zijn ontvangst van Vincent Van Gogh. Geïnspireerd door de omringende natuur creëerde de schilder daar enkele van zijn grootste werken, zoals de Zonnebloemen en de Cypressen.

FONTAINE-DE-VAUCLUSE
Een betoverende locatie… Fontaine-de-Vaucluse houdt nooit op te intrigeren en bezoekers aan te trekken. Sinds de oudheid is de site erg populair. Recente archeologische vondsten getuigen van de verering van deze bron gedurende de hele oudheid. Aan het einde van een smalle en groene kloof, aan de voet van een zeer hoge, door erosie uitgesleten klif, ontspringt een van de mooiste rivieren van het departement: de Sorgue, een paar honderd meter van het pittoreske dorpje waaraan het dal zijn naam heeft gegeven. Het water dat in Fontaine-de-Vaucluse stroomt, is afkomstig van de infiltratie van regenwater en sneeuwsmelt uit het zuiden van de Mont Ventoux, het Vaucluse-gebergte, het Lure-gebergte en de Nesque-kloven, die een “impluvium” van 1.240 km² vormen waarvan de enige uitgang nog de Fontaine is. In alle seizoenen voeden de secundaire bronnen de Sorgue rivier die een prachtig meer vormt in de schaduw van eeuwenoude platanen. De intense schoonheid van deze natuurlocatie trekt jaarlijks vele bezoekers.

Provence-Alpes-Côte d'Azur

Provence-Alpes-Côte d'Azur

Departementen

04 Alpes-de-Haute-Provence
05 Hautes-Alpes
06 Alpes-Maritimes
13 Bouches-du-Rhône
83 Var
84 Vaucluse