Nieuwe paswoord bewaren

De regio Pays de la Loire biedt een buitengewone diversiteit aan arrangementen. De regio is een bestemming bij uitstek voor gezinnen en biedt een rijkdom aan landschappen en erfgoed. Van de Atlantische kust tot de Loirevallei, via de rustige manier van leven van zijn steden zoals Nantes, Angers of Le Mans, en niet te vergeten zijn wijngaarden, fietsroutes, natuurgebieden en charmante dorpjes… Pays de la Loire is de ideale bestemming voor uw volgende verblijf!

Pays de la Loire en toerisme gaan zo goed samen. Deze regio van het  Grand Ouest français zit vol met soms onvermoede schatten. Want ja, een bezoek aan de Pays de la Loire gaat niet alleen over het ontdekken van de beroemde kastelen! Het zou u zeker verbazen als u een bezoek brengt aan de mysterieuze moerassen van Brière, een van de kleinste regionale natuurparken. Als u van plan bent om de Pays de la Loire te bezoeken, moet u ook overwegen om de stad Sainte-Suzanne, ook wel bekend als “de parel van Maine”, te verkennen. Nantes, Montsoreau, Noirmoutier, les Sables-d’Olonne.

NANTES
De boot nemen in Nantes is zich laten leiden door het rustige ritme van de scheepvaart op de rivieren de Loire, de Erdre of de Sèvre. Flaneren van de Loire naar de oceaan, cruises op de Erdre tijdens het aperitief of riviertochten op de Loire, Erdre of Sèvre met een gids.
Verschillende cruiseformules stellen u in staat om de natuurlijke rijkdom en het opmerkelijke erfgoed van het estuarium van de Loire te ontdekken.

TIFFAUGES
In het hart van de Vendée bewaart deze ruïne de herinnering aan een van de meest controversiële personages uit onze geschiedenis, oorlogsheld en seriecrimineel, alchemist en metgezel van Jeanne d’Arc.
Het kasteel van Tiffauges, waarvan de imposante ruïnes omgeven zijn door een oceaan van groen, was vanaf 1420 het hol van Gilles de Rais, beter bekend als Blauwbaard. Er wordt gezegd dat hij daar de meeste van zijn misdaden heeft gepleegd…
Een schiereiland tussen twee rivieren, imposante ruïnes, verspreid in het groen: de plek is nogal bucolisch, zeker als je het op een mooie dag bezoekt. Het is moeilijk voor te stellen dat het binnen zijn muren een van de grootste seriemoordenaars uit de geschiedenis heeft ondergebracht: Gilles de Rais, bij kinderen beter bekend als Blauwbaard.

BEHUARD, het Loire-eiland
Een natuurlijke bezienswaardigheid die door de Loire wordt omarmd, het Ile de Béhuard charmeert door de mix van zijn landschappen. Wandelaars maken gebruik van het prachtige wandelcircuit en kruisen paden met pelgrims die de Maagd zijn komen eren. Op een kaart van Frankrijk betekent Béhuard met zijn 2,21 km² en zijn kleine bevolking (120 inwoners in 2015) niet veel. We hebben het hier dus niet over een stad, maar over een dorp. Een dorp van Maine-et-Loire dat toch enkele schatten bevat die u uitnodigen om te ontdekken tijdens een bezoek.

SAINT-GILLES LES-CROIX-DE-VIE
de sardine als vlag…
Het heeft geen zin het te ontkennen: Saint-Gilles-Croix-de-Vie heeft het allemaal te danken aan de sardine. “Het is goed voor 2.000 ton van de 3.500 ton vis die elk jaar op de visafslag wordt verkocht”, zegt Jean-François Biron, directeur van de Société des ports de Saint-Gilles-Croix-de-Vie. Als de stad is wat ze nu is, dan is dat dankzij de visserij. Het is een grote economische en toeristische bijdrage. »

Pays de la Loire

Departementen

44 Loire-Atlantique
49 Maine-et-Loire
53 Mayenne
72 Sarthe
85 Vendée