Nieuwe paswoord bewaren

Bezoek de steden, dorpen en natuurgebieden die het label ‘Grands Sites Occitanie Sud de France’ hebben gekregen. Onder hen: Toulouse, Carcassonne, Narbonne, Rocamadour, de Pic du Midi, la cirque de Gavarnie … In totaal een unieke collectie van 40 uitzonderlijke sites in Frankrijk. Ze geven u de mogelijkheid om het beste van hun erfgoed, hun landschappen en hun gastvrijheid te ervaren. Wij noemen er slechts enkele.

TOULOUSE
Een rondleiding door de grote monumenten van Toulouse
U zult worden getroffen door de dichtheid van opmerkelijke monumenten die de schoonheid van Toulouse, waarvan het centrum te voet of op de fiets kan worden bezocht.

Proef de sfeer van het Jacobijnenklooster, een juweel van Zuid-Gotische kunst. Geniet van de rust van het klooster en het museum van de Augustijnen. En als u slechts één van de 80 herenhuizen van Toulouse hoeft te bezoeken, kies dan voor het Hôtel d’Assézat.

AURE en de LOURON VALEIEN
Met Arreau als hoofdstad zullen de valleien van Aure en Louron een vijftigtal typische dorpjes onthullen. Sarrancolin, Ancizan, Guchen, Vielle-Aure, … : allen zullen u verleiden met hun architecturaal erfgoed. Het is geërfd van vruchtbare uitwisselingen met Spanje, vandaag de dag nog dichterbij dankzij de Aragnouet-Bielsa-tunnel.

Overal zijn leistenen boerderijen, kermisschuren, wachttorens en Romaanse kerken te zien, zoals die van Jézeau en zijn 16e eeuwse muurschilderingen, of de Tempelierskapel van Aragnouet, een juweel van de Romaanse kunst.

FIGEAC
Bezoek het middeleeuwse centrum
In Figeac is alles in zeldzame harmonie! Begin vanaf de hoogtes, op de terrassen van Le Puy voor het prachtige uitzicht op het stadje. Ga dan naar beneden om alles te zien over deze bloeiende marktstad, een tussenstop op weg naar Santiago de Compostela.

Figeac heeft zijn erfgoed op een prachtige manier bewaard: bewonder de stadspaleizen en huizen uit de middeleeuwen, de middeleeuwse winkels en de soleilhos, die open zolders waar de vruchten werden gedroogd. Stop na de Place des Ecritures onder de markthal met winkels en cafés voor een koele pauze.

LOURDES
Ontdek Lourdes, een Pyrenees dorp dat een van de grootste bedevaartsoorden ter wereld is geworden. Dit sinds de verschijningen van de Maagd Maria aan Bernadette Soubirous in 1858.
 
Ga het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes binnen. Loop langs de grot van de verschijningen. Bewonder dan de 3 basilieken: kijk omhoog naar de glas-in-loodramen van de Onbevlekte Ontvangenis, bekijk de Venetiaanse mozaïeken van Notre-Dame-du-Rosaire, betreed de ondergrondse basiliek van de Heilige Pius X … Overal zijn emotie en vurigheid voelbaar en creëren een unieke sfeer.

AIGUES-MORTES
De middeleeuwse Camargue
Aigues-Mortes, de eerste haven van het koninkrijk Frankrijk aan de Middellandse Zee, is vandaag de dag omgeven door land. Bij aankomst wordt u getroffen door de staat van instandhouding van de monumentale stadswallen, die 1,6 km lang zijn. Neem een rondleiding door het geheel, door de de borstwering te volgen. Mooi uitzicht op de zoutmoerassen en de Camargue. In de zomer wordt het dragen een hoed aanbevolen.
 
Bezoek de majestueuze Toren van Konstanz, waar koning Lodewijk woonde en van waaruit hij op kruistocht ging. Wandel vervolgens door de stad geanimeerd door tal van kunstenaars- en ambachtswerkplaatsen.


CARCASSONNE
Je ziet het uit de verte opduiken als een droom, in een kroon op een heuvel in het midden van de wijngaarden. Carcassonne, met zijn 52 torens en zijn 3 km lange dubbele muur, is het archetype van de middeleeuwse stad zoals we die ons overal ter wereld voorstellen. Het werd in 1997 door de UNESCO geklasseerd en nodigt u uit om samen met haar 1.000 jaar militaire architectuur te vieren.
 
Kom binnen via de Porte Narbonnaise. Ontdek te voet de stad, vol met restaurants en winkels, door te blijven rondhangen in het graafschapskasteel dat in de 12e eeuw door de familie Trencavel werd gebouwd, en in de basiliek van Saint-Nazaire.

Occitanië

Departementen

09 Ariège
11 Aude
12 Aveyron
30 Gard
31 Haute-Garonne
32 Gers
34 Hérault
46 Lot
48 Lozère
65 Hautes-Pyrénées
66 Pyrénées-Orientales
81 Tarn
82 Tarn-et-Garonne