Nieuwe paswoord bewaren

Een regio van tradities, vaardigheden en gastronomie gelegen in het hart van Europa, het Nouvelle Aquitaine is een aantrekkelijke regio die zeker gewaardeerd zal worden door liefhebbers van bezienswaardigheden en authentieke charme. Slechts enkele bijzondere plaatsen worden hier genoemd. U zult er zélf vast meer ontdekken bij uw bezoek aan deze bijzondere streek!

Bordeaux stad en wijngebied
Tussen de wijngaarden, in de buurt van de Atlantische kust en de Pyreneeën, verhoogt Bordeaux met trots zijn prachtige gevels aan de oevers van de Garonne. Bordeaux is het eerste stedelijke gebied dat zich onderscheidt door de UNESCO met zo’n grote en complexe grens. De klassieke en neo-klassieke architectuur heeft al meer dan twee eeuwen lang nauwelijks stilistische veranderingen ondergaan en de stad heeft meer dan 350 gebouwen die geklasseerd of geklasseerd zijn als historische monumenten. En als het op wijn aankomt, zetten namen als Margaux, Saint-Estèphe, Pomerol, Pauillac, Saint-Emilion en Côtes de Blaye de smaakpapillen aan het dansen. Het bezoek begint in de “Cité du Vin” of in het “Aquitaine Museum”!

Dordogne-vallei
De Dordogne is een departement van vele troeven: van gastronomie (foie gras, truffels, enz.) tot historisch erfgoed (van de grotten van Lascaux tot middeleeuwse dorpen en kastelen – Beynac, Castelnaud, Sarlat, enz.) – maar ook van buitenactiviteiten zoals kanoën, golfen, fietsen en vissen. In het kader van het project “Mens en Biodiversiteit” is de Dordogne-vallei in 2012 uitgeroepen tot UNESCO-biosfeerreservaat. Het hele waterscheidingsgebied biedt onderdak aan een grote biodiversiteit en bevat een van de grootste riviermondingen van Europa.

Biarritz
Twee sterke identiteiten, het Pays Basque (aan de Atlantische kant) en kleine dorpjes (in het binnenland), en een aanbod dat het platteland, de Pyreneeën en de zee combineert. Het is niet moeilijk om een uitzonderlijk natuurlijk en cultureel erfgoed te ontdekken en te genieten van de gastronomie met een rijkdom aan producten. Van Hendaye tot Anglet, en niet te vergeten Biarritz en Saint-Jean-de-Luz, liefhebbers van surfen en watersporten zullen profiteren van tal van geweldige locaties.

De Atlantische kust
Van Marais-Poitevin tot Pays-Basque via La Rochelle-Ile de Ré, Arcachon, de Landes is dit het koninkrijk van watersporten, fietspaden en levendige badplaatsen. Bezoekers worden altijd verrast door de onvergetelijke stranden en panorama’s van de Atlantische kust.

La Rochelle – Ile de Ré
La Rochelle is altijd al naar de oceaan gekeerd. Tril op het geluid van de festivals, dwaal door de typische straten, laat je meeslepen door de golven of wandel door de lokale markten: beleef de authenticiteit van de Atlantische Oceaan.

Angoulême
In 1969 richtten drie vrienden in Angoulême een festival op om de Comic Strip of Bande Dessinée (BD) in het Frans te vieren. Jaar na jaar kwam het evenement in een stroomversnelling totdat in januari 1974 het Internationaal Stripfestival werd geboren.
De straten van Angoulême, hoofdstad van de “negende kunst”, reserveren een grote plaats voor allerlei bubbels en tekenfilms die u op de gevels zult zien. Met uitzicht op de Charente, die zich als een schip op zijn rotswand bevindt, nodigt Angoulême u uit om te wandelen. Mis een rondleiding in het treintje van de Valois niet, dat een schat aan informatie over het historische centrum van Angoulême en zijn Romeinse erfgoed zal onthullen.

Pau – Pyreneeën Béarn
Pau geniet van een bevoorrechte situatie die het de naam “het hart van de Pyreneeën” heeft opgeleverd. In de stad is de Boulevard des Pyrénées een van de favoriete plekjes van de plaatselijke bevolking: met uitzicht op het zuiden vestigen ze zich op de terrassen van de cafés in de schaduw van de palmbomen zodra de zon tevoorschijn komt en bewonderen ze de Pyreneeënpieken.

Nouvelle-Aquitaine

Departementen

16 Charente
17 Charente-Maritime
19 Corrèze
23 Creuse
24 Dordogne
33 Gironde
40 Landes
47 Lot-et-Garonne
64 Pyrénées-Atlantiques
79 Deux-Sèvres
86 Vienne
87 Haute-Vienne