Nieuwe paswoord bewaren

Normandië is een plaats van geschiedenis, cultuur en tradities en biedt vele genoegens aan bezoekers die op zoek zijn naar authenticiteit en natuurlijke schoonheid. Rustig en onbedorven biedt het prachtige land een ongelooflijk gevarieerd landschap, variërend van de bossen, afgedekte landbouwgronden en rustieke weiden van het groene platteland tot de majestueuze witte kliffen van de Albastenkust, via de beroemde baai van de Mont Saint-Michel, de meanders van de Seinevallei, Zwitsers Normandië en de moerassen van de Cotentin en de Bessin. Normandië is niet alleen een topbestemming voor vrije tijd en ontspanning en een ware oase van rust, maar is er ook in geslaagd een belangrijk cultureel, architecturaal en gastronomisch erfgoed te bewaren. Zeevruchten, schorrenvlees, cider, Pommeau en perencider, teurgoule, melkproducten uit Isigny en kazen uit Pays d’Auge behoren tot de lekkernijen voor de smaakpapillen van de bezoekers!
 
Het leengoed van Willem de Veroveraar en de plaats van de D-Day landingen in 1944, Normandië heeft tegenwoordig een indrukwekkend aantal grote sites die het hele jaar door bezoekers trekken, te beginnen met de zeer beroemde Mont Saint-Michel en zijn prestigieuze benedictijnenabdij, het iconische Château-Gaillard, de gotische kathedraal van Coutances, de middeleeuwse stad Bayeux, de steden van kunst en geschiedenis van Caen en Rouen, de chique badplaatsen Deauville en Bagnoles-de-l’Orne, de prachtige tuinen van Monet, het charmante dorp Saint-Céneri-le-Gérei of het elegante kasteel van Carrouges.
 
Normandië biedt echter ook een reis door de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, door de stranden van D-Day, de landtong van Le Hoc, het Caen Memorial en de vele musea die aan deze periode zijn gewijd.

Normandië

Departementen

14 Calvados
27 Eure
50 Manche
61 Orne
76 Seine-Maritime