Nieuwe paswoord bewaren

Een land van tradities, vaardigheden en gastronomie gelegen in het hart van Europa, het Grand-Est is een aantrekkelijke regio die zeker gewaardeerd zal worden door liefhebbers van bezienswaardigheden en authentieke charme. Terwijl de regio vooral bekend is om zijn champagnes, witte wijnen uit de Elzas, flammekueches, zuurkool, baeckeoffes, Mirabelle-pruimen en betoverende kerstmarkten, is het ook bekend om zijn kunst- en geschiedenissteden vol met schatten, prachtige bloemendorpen met vakwerkhuizen, middeleeuwse burchtforten, gotische kathedralen, versterkte of vakwerkkerken, beroemde musea en gerenommeerde kristal- en aardewerkfabrieken.
 
Wie de regio’s Elzas, Champagne-Ardenne en Lotharingen verkent, moet zeker een bezoek brengen aan opmerkelijke plaatsen zoals Straatsburg, met zijn beroemde gotische kathedraal en zijn pittoreske Petite France, Colmar, met zijn romantische kleine Venetië en zijn beroemde Unterlinden Museum, Metz, met zijn Cour d’Or Museum en vele parken, evenals de diep ontroerende gedenkplaatsen rond Verdun, de indrukwekkende vestingstad van Langres, het oude Nancy met zijn middeleeuwse, renaissance- en art nouveau-erfgoed, de prachtige middeleeuwse stad Troyes met zijn tien geklasseerde kerken, de prachtige Place Ducale in Charleville-Mézières, het immense kasteel van Sedan, de beroemde berg Mont Sainte-Odile, de prachtige vestingstad Riquewihr, de grote musea van Mulhouse, en de prestigieuze champagnekelders van Reims, Épernay en Châlons-en-Champagne.
 
Het Grand-Est is een geweldige bestemming voor een vakantie op het platteland en beschikt over een opmerkelijke natuurlijke omgeving. De regionale natuurparken van de Ardennen, Ballons des Vosges, Montagne de Reims, Lorraine en de Vogezen du Nord zijn met hun vele bewegwijzerde paden ideaal voor iedereen die van wandelen of botanische wandelingen houdt. Het meer van Der-Chantecoq, het meer van Madine en de vier meren van Pays de Langres zullen liefhebbers van ontspanning en watersport zeker bevallen.

Departementen

08 Ardennes
10 Aube
51 Marne
52 Haute-Marne
54 Meurthe-et-Moselle
55 Meuse
57 Moselle
67 Bas-Rhin
68 Haut-Rhin
88 Vosges