Nieuwe paswoord bewaren

Rijke geschiedenis
Romaanse abdijen, kastelen met glazen daken en charmante dorpjes maken van de Bourgogne-Franche-Comté een streek met een rijke geschiedenis.

De Bourgogne-Franche-Comté kan ook ontdekt worden via de wijngaarden. Chablis, Mâconnais of Côtes de Nuits geven vorm aan de geschiedenis en de reputatie van de regio.

Gastronomische ervaringen in Bourgondië.
Levendig, vrijgevig en genereus, Bourgondië is een land van overvloed. Goed eten en goede wijnen zorgen ervoor dat de smaakpapillen zich tussen de wereldberoemde wijngaarden en sterrentafels wringen. Tijdens een Bourgondisch uitstapje is er niets makkelijker dan ingewijd te worden in deze kunst van de gastronomie.door de wijngaarden te bezoeken of door mosterdzaden en zwarte bessen te proeven. Genoeg om de herinneringen op te halen!

Oogsten op Château de Pommard
Ah de tijd van de druivenoogst! Bourgondië is nog nooit zo mooi en goudkleurig geweest als onder de septemberzon. Als u ervan droomt om, zelfs voor een paar uur, in de schoenen van een wijnbouwer te kruipen, dan verwelkomt het Château de Pommard u in zijn iconische wijngaard. Het vasthouden van de snoeischaar en het met de hand oogsten van de prachtige paarse druiven, het helpen dragen van de manden, het volgen van de weg van de druiven naar de fles, het proeven van de wijn in verschillende stadia van zijn ontwikkeling en natuurlijk het delen van de lunch van de plukkers… Een “grand cru” ervaring in een wijngaard die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. U kunt er zeker van zijn dat deze vintage voor u onvergetelijk zal blijven!

Wat is er te doen in het Vogezenmassief?
Het hart van een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed, het Vogezenmassief is een niet te missen bestemming in het landschap van Oost-Frankrijk. Hier zijn enkele plekken en activiteiten die goed gekozen zijn voor een succesvol verblijf…

Het Gardameer (Gérardmer)
Dit sublieme meer van glaciale oorsprong, gelegen op een hoogte van 666 m, is het grootste natuurlijke meer in het Vogezenmassief. Met een oppervlakte van 115 hectare kan de diepte oplopen tot 38 m. Het is voorzien van een 6 km gemarkeerd voetpad. Er worden talrijke nautische activiteiten aangeboden en er wordt gezwommen van juni tot september (alleen op het strand van Union Nautique).

De blauwe lijn van de Vogezen,
die zijn naam dankt aan Jules Ferry, is bekend bij de Fransen en vormt de grens tussen de Elzas en Frankrijk en een deel van Lorraine, nadat ze in 1871 door de Duitsers werden veroverd. Van de 18.000 km gemarkeerde routes in het Vogezenmassief biedt de “Blue Line” alleen al 3 langeafstandswandelroutes van elk 7 tot 9 dagen, met verschillende mogelijkheden van lussen van elk 2 tot 5 dagen. Naast deze paden voor langeafstandswandelaars zijn er 38 dagwandelingen voor wandelaars van alle niveaus.

Het Witte Meer (Le Lac Blanc)
Dit hooggelegen meer in het Vogezenmassief ligt in de gemeente Orbey. De naam komt van de kleur van het zeer heldere zand dat de bodem bedekt. Het ligt op 1055 meter hoogte op de bodem van een natuurlijk gletsjercircus en is omgeven door enorme rotsen (waarvan de beroemdste de vorm heeft van een vesting genaamd “Château Hans”) en een bos van sparren. Een beeld van de Maagd Maria op Le Chateau Hans domineert het meer.

Departementen

21 Côte-d’Or
25 Doubs
39 Jura
58 Nièvre
70 Haute-Saône
71 Saône-et-Loire
89 Yonne
90 Territoire de Belfort