Nieuwe paswoord bewaren

Er zijn 10 goede redenen om de regio Auvergne-Rhônes-Alpes te bezoeken.

De regio Auvergne-Rhône-Alpes biedt een breed scala aan bestemmingen, met de stad Lyon, hoofdstad van de gastronomie, de Mont-Blanc, het dak van Europa, de Drôme en Ardèche, suggestief voor de Provence, de Auvergne met zijn meren en vulkanen. In de winter trekken de beroemde skigebieden van de Franse Alpen toeristen uit de hele wereld aan: Chamonix, Courchevel, Megève, Méribel, Val d’Isère, Val Thorens, enz.

1. Reis door de tijd
Ontdek het rijke culturele erfgoed!
Onder de vele schatten die ontdekt kunnen worden: 10 UNESCO-sites waaronder het historische centrum van Lyon, 20 “Steden en landen van kunst en geschiedenis” en 22 “Mooiste dorpen van Frankrijk”.

2. Fijne gastronomie
Geniet van unieke wijnen en lokale producten!
Er zijn 90 koks met Michelin-sterren in de regio, waarvan 9 met 3 sterren. 10 AOP-wijngaarden, waaronder drie wereldberoemde, namelijk Beaujolais, Côtes-du-Rhône en Savoie-wijnen. Het biedt het grootste kaasplankje met 21 AOC en twee kaasroutes.

3. Ontdek de winteroorden
Beleef intense winterervaringen met uw familie!
Auvergne-Rhône-Alpes is de 1e Europese skiregio met 173 alpiene en noordse skigebieden. Van grote aaneengesloten skigebieden tot dorpscentra, er is voor elk wat wils.

Niet te missen: Chamonix (Externe link), een favoriete bestemming voor bergbeklimmers en bergsporters. Onmisbare sites zoals de Mer de Glace, de Aiguille du Midi en de pas dans le vide, de hoogste attractie van Europa die de bezoeker een unieke ervaring biedt: een afgrond van meer dan 1000 m en een panorama dat de hoogste toppen van West-Europa omarmt.

4. Adembenemende natuur.
Geniet van unieke en ongerepte landschappen!
Een waar natuurparadijs met 9 regionale natuurparken, 2 nationale natuurparken (la Vanoise, les Écrins) en maar liefst 49 natuurreservaten (32 nationale en 17 regionale).
Van de Noordelijke Alpen tot het oostelijke deel van het Centraal Massief, tot aan de uitlopers van de Jura, biedt de regio een onvergelijkbare diversiteit aan berglandschappen.

5. Gefascineerd door meren
Dwaal over hun kusten en duik in hun blauwe wateren!
Genesteld in het hart van de Alpen, heeft de regio 3 van de 5 grootste meren in Frankrijk: het meer van Genève, wereldwijd bekend als het meer van Genève, begrensd door de thermen van Thonon (Externe verbinding) en Evian-les-Bains (Externe verbinding); het meer van Bourget en zijn badplaats Aix les Bains: het grootste en diepste natuurlijke meer van Frankrijk, en het meer van Annecy (Externe verbinding), dat beschouwd wordt als een van de zuiverste meren van Europa.

6. Reis naar de toppen van de vulkanen
De puy de Dôme (1465 m) met een uitzonderlijk uitzicht op de tektonische hoogvlakte Chaîne des Puys -Faille de Limagne, het eerste natuurgebied in Frankrijk dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de puy Mary (1.797 m) de grootste stratovolcano van Europa en de puy de Sancy (1.886 m) het hoogste punt van het Centraal Massief.

7. Openluchtfanaat
Kom en ontdek de grootste speeltuin van Europa!
Onder de vele buitenactiviteiten die worden aangeboden, zijn de meest populaire: wandelen met 69 GR® , 77 GRP® , en fietsen met 12 greenway-fietsroutes en 4 grote mountainbike-overgangen.

8. U wilt u zelf verwennen?
Laat u verrassen door de weldaden van het thermale water!
Profiteer ten volle van ontspanningsmomenten in een van de 24 kuuroorden. Sommige van hen, zoals Vichy (Externe link) of Evian (Externe link) zijn wereldberoemd.

9. Verslaafd aan een uitstapje?
Laat u meeslepen door de unieke sfeer van onze steden!
U hebt alleen de gêne van de keuze: Lyon (Externe link) en zijn stadscentrum dat als UNESCO-werelderfgoed is geklasseerd, Clermont-Ferrand (Externe link) , aan de voet van de vulkanen, Grenoble (Externe link) gelegen door de Alpen, St-Etienne (Externe link) Designstad, Valence (Externe link) , Pays d’Art et d’Histoire, Chambéry (Externe link) waterstad, Le Puy-en-Velay (Externe link) , stad van de bedevaart…

10. Laat de show beginnen!
Dans op het ritme van onze festivals!
Design in Saint-Etienne (Externe link) , animatiefilm in Annecy, straattheater in Aurillac (Externe link) , korte film in Clermont-Ferrand (Externe link) , Fêtes des lumières in Lyon… (Externe link)

Informeer uw vrienden te vertellen dat u deze belangrijke informatie heeft gevonden op de site van villasinfrankrijk.be en daar een accommodatie heeft geboekt.

Departementen

01 Ain
03 Allier
07 Ardèche
15 Cantal
26 Drôme
38 Isère
42 Loire
43 Haute-Loire
63 Puy-de-Dôme
69 Rhône
73 Savoie
74 Haute-Savoie